Ny og innovativ byggemateriale

Ny og innovativ byggemateriale

Hjott Bygg AS bruker lettbetongen Selcrete ved oppføring av boliger. Selcrete er utviklet av Selvaag gjennom 15 år viser og som viser oppsiktsvekkende egenskaper.

Produksjonen foregår hos Luster Betong AS i Sognefjorden og Hjalmar Ottesens morselskap Hjott AS står bak 60 prosent av aksjene i selskapet. Jeg valgte å investere i Selcrete fordi det er et unikt produkt utviklet i Norge sier Hjalmar.

Hus bygget med slike elementer blir brannsikre og tilnærmet vedlikeholdsfrie. Tester viser at Selcrete har god varmeøkonomi i tillegg til at materialet er brannsikkert. Produktet råtner ikke, er frostsikkert, har en vekt på ca. 10 prosent av tradisjonell betong og er 100 prosent resirkulerbart. Vi har også et godt samarbeid med Selvaag og sammen med Ole Gunnar Selvaag har vi mange gode ideer og løsninger.

Et spennende prosjekt vi jobber med om dagen er eksport av Selcrete i Afrika. Sammen med Selvaag og andre investorer har vi nå to produksjonsanlegg montert i Sør-Afrika. Vi er igang med datterselskapet og boligbygging i Sør Afrika. Hjott Export som står for prosjektering, hvor Selvaag er hovedaksjonær i dette firma.

Bygge murhus med Hjott

Stor vilje og arbeidskraft

Hjalmar Ottesen fikk i 1991 diagnosen Multippel Sklerose (MS). Dette valgte han å se bort ifra og kjøpte selskapet Firesafe to år senere. I løpet av 11 år utviklet jeg Firesafe til en stor aktør innen brannsikring med datterselskaper i Sarpsborg og Danmark sier Ottesen. Da jeg i 2004 valgte å selge Firesafe til Protan var det grunnet stor arbeidspress og jeg trengte en pause.

Gjennom investeringsselskapet Hjott AS styrer Hjalmar en rekke selskaper samt investerer og utvikler nye produkter, spesielt innenfor byggebransjen. Bare 6 måneder etter salget av Firesafe kom Hjalmar over et selskap i Stockholm. Selskapet jobbet med sprøyting av gips på vegger og tak framfor å montere plater, i tillegg til produksjon av glassfiberarmert betong med ekstrem densitet. Jeg valgte å kjøpe selskapet grunnet dette var produkter som var helt ukjent i Norge på det tidspunktet. Med en tidligere kollega Morten Ulvedal flyttet vi virksomheten Byggimpuls AS til Norge. To år senere solgte jeg selskapet til Ulvedalen som fortsatt driver Byggimpuls.

Hjott AS startet i 1998 og har i dag utviklet seg til å innebære Hjott Bygg AS, Hjott Entreprenør AS og Hjott Export AS. For noen år tilbake kjøpte vi også et næringsbygg på 4600 kvadratmeter på Aurskog hvor vi har kontorer, lager og produksjonslokaler. I tillegg så har vi også ledige lokaler i bygget for utleie.

Det er mange spennende prosjekter på gang om dagen, deriblant Hjott Bygg AS som jobber med oppføring av nærmere 50 unike terrasseleiligheter på Løken i Aurskog og Høland. Vi ser frem til tiden videre.

Hjott murhus varmt om vinteren og svalt om sommeren

Hjott Bygg

Hjott entreprenør
Hjott logo

Telefon: 45 25 84 79   |   ho@hjott.no   |   www.hjottbygg.no

About author

You might also like

Bygg og eiendom

Skattumlialia – Løken 2. Byggetrinn

2-roms leiligheter 3-roms leiligheter 4-roms leiligheter Brukerareal 57m2 – 125m2

Bygg og eiendom

Nordbohus Romerike

Nordbohus Romerike AS ble etablert i 1996 og er tilknyttet Nordbohus kjeden. Selskapet har 4 eiere og 43 ansatte fordelt på 13 funksjonærer og 30 tømrere hvorav mange har 25

Bygg og eiendom

Stålbygg, taktekking og rehabilitering i Akershus

Gran Consult AS er et selskap i Akershus som siden 2012 i stor grad har utført blikk og taktekkertjenester, salg og montering av stålhaller, samt forskjellige oppdrag innen snekring og