Lillestrøm sportsklubb

Lillestrøm Sportsklubb, grunnlagt 2. april 1917, er en stolt norsk idrettsklubb fra Lillestrøm kommune i Akershus. Med over 2300 dedikerte medlemmer og hele 59 breddefotballag, har klubben markert seg som en kraft å regne med. Kronen på verket er A-laget som kjemper i Eliteserien og har høstet betydelig suksess.

Klubbens lidenskapelige supporterklubb, Kanarifansen, har krysset 5000 betalende medlemmer og gir en enorm støtte til laget. De har vært vitne til klubbens fem seriemesterskap og seks triumfer i Norgesmesterskapet, inkludert det siste i 2017.

Historien til Lillestrøm Sportsklubb inneholder også en episk kamp mot Ajax Amsterdam i Serievinner-cupen i 1977, som ble avgjort på Ullevaal med en overveldende seier på 2–0. Dette rekordsettende arrangementet ble fulgt av en returkamp i Amsterdam.

Lillestrøm har ikke bare imponert nasjonalt, men har også markert seg internasjonalt. Klubbens deltakelse i europeiske turneringer har satt dem på fotballkartet.

Åråsen stadion, klubbens stolthet, ble offisielt åpnet i 1951 og har en kapasitet på 11 460, skaper en intens atmosfære for fans. Den har vært vitne til utallige triumfer, og stadionets historie er vevd sammen med klubbens prestasjoner.

Alt i alt er Lillestrøm Sportsklubb en ekte perle i norsk fotball, med en rik arv av suksess og en dedikert supporterbase som fortsetter å heie på dem gjennom tykt og tynt.

Kilde: http://www.lskhistorikk.com